Kuchnia bez konserwantów, czyli wytwarzanie żywności w domu

Kuchnia bez konserwantów, czyli wytwarzanie żywności w domu

45,00  z VAT

Na stanie

Wydawnictwo: Jedność

Autor: Lisa Casali

Format: 190 x 240 mm

Liczba stron: 200

Oprawa twarda

Na stanie

SKU: JEDN1075 Kategorie: ,

Opis

Rewolucyjny przewodnik dotyczący wytwarzania żywności. Uczy, jak odżywiać się zdrowo, bo w sposób w pełni świadomy, i jak jednocześnie zaoszczędzić pieniądze oraz ograniczyć produkcję śmieci.

Autorka dzieli się z nami całym swoim doświadczeniem, pokazując, że można samemu wyprodukować każdy rodzaj żywności i że nie jest to wcale trudne. Dzięki jej wskazówkom bez problemu przygotujemy i podstawowe produktu, takie jak mąki, makarony, słodycze, sery, napoje, przetwory, lody, i te nietypowe, jak tofu, miso, tempeh czy seitan.

Dopełnieniem książki jest rozdział poświęcony zorganizowaniu ogródka warzywnego na balkonie, byśmy mogli w sposób ekologicznie zrównoważony samodzielnie hodować wszystko, co potrzebne do zdrowego odżywiania się.