Wydawnictwo: M
Autor: Hanna Stolińska-Fiedorowicz
Format: 165 x 220 mm
Liczba stron: 256
39,90 zł z VAT
Brak w magazynie
Wydawnictwo: M
Autor: Hanna Stolińska-Fiedorowicz
Format: 165 x 220 mm
Liczba stron: 256
Brak w magazynie
Jak nakłonić dzieci (i niechętnych dorosłych) do jedzenia „zieleniny”? Jakie warzywa spożywać w poszczególnych miesiącach roku? Hanna Stolińska-Fiedorowicz odczarowuje zielone warzywa, podaje przykłady ich smacznego i niecodziennego wykorzystania. Podpowiada, jak je przechowywać i przygotowywać, by wydobyć jak najwięcej z ich zdrowotnego potencjału. Autorka pokazuje również, w jaki sposób wprowadzić je do swojej diety w celu poprawy samopoczucia oraz zapobiegania poważniejszym dolegliwościom w przyszłości.
Paula Kraśniewska w blisko 90 przepisach pokazuje, że zielone warzywa i przyprawy mogą przybrać postać smakowitych i sycących dań. Przełamuje stereotypy związane z ich właściwościami, smakiem i wyniesionym z domu rodzinnego sposobem przyrządzania.